Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

camera motoarelor

„Între cele mai mari satisfacții în meseria de navigator, pe primul loc sunt banii, deoarece în acest domeniu chiar există salariul motivant, dar și faptul că poți vizita diferite locuri de pe glob sau faptul că, după ani și ani de muncă, ajungi să ai concediul de aproximativ 5-6 luni pe an”, spune Tudor Radu Dimitriu. (camera motoarelor/ Foto: Facebook Viață de navigator)

Citește mai mult

Iulian Fota. Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Cine va fi viitorul președinte al SUA? Este gata Europa să lupte singură cu Vladimir Putin? - sunt doar două dintre întrebările care îi macină pe europeni. Între timp, președintele francez declară că „există riscul ca Europa să moară” și că europenii „nu sunt echipați pentru a face față riscurilor”, iar Charles Michel, președintele Consiliului European, crede că orice proiect democratic este „prin natura sa, muritor”. Iulian Fota, fost consilier prezidențial și fost secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, spune într-un interviu pentru Republica că revenirea lui Donald Trump la Casa Albă „ne va băga într-o zonă de incertitudine, din care Europa evident că va ieși, dar va trebui să se mobilizeze ca să iasă cu bine de acolo”. Iulian Fota. Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Citește mai mult

Gabriela Alexandrescu, președinta organizației Salvați Copiii

În timp ce tehnologia avansează și accesul la jocurile de noroc devine din ce în ce mai ușor, dependența de acestea devine o problemă tot mai presantă în societate. Din ce în ce mai mulți oameni sunt atrași în spirala jocurilor de noroc, iar consecințele pot fi devastatoare. De la pierderi financiare până la distrugerea relațiilor personale, dependența de jocurile de noroc afectează o gamă largă de persoane, indiferent de vârstă, gen sau statut socio-economic.

Citește mai mult

Intersecție aglomerată Bangladesh

Poliţia Rutieră derulează campanii pentru a le explica regulile de circulaţie livratorilor de mâncare care vin din țările asiatice unde se circulă pe partea stângă a drumului și unde există o raportare diferită la siguranța în trafic în comparație cu Europa.

Citește mai mult

Erdogan - 3 mai

În timp ce prețurile cresc de la o zi la alta (doar din ianuarie până acum am observat o ușoară dublare), canalele turcești de televiziune difuzează non-stop imagini cu relele ce au loc în străinătate. Dușmanul de moarte, Israel, este și mai abitir în centrul atenției - acum, însă, din perspectiva protestelor pro Palestina din SUA, aspru reprimate. De parcă durerea palestinienilor și a studenților protestatari ar ușura-o pe cea a turcilor care sărăcesc pe zi ce trece… Foto: TUR Presidency/Murat Cetinmuhurd / AFP / Profimedia news

Citește mai mult

Star Wars - 4 mai

Relaxați-vă astăzi. Uitați pentru o zi creditul la bancă, de leasingul la mașină, de chiria la apartament, de salariul sau pensia de mizerie, de taxele, impozitele și contribuțiile care vor crește din 2025 și, desigur, uitați de profețiile sumbre despre pandemii, catastrofe ecologice, războaie și obezitate. Foto Šimánek Vít / ČTK / Profimedia

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

Imagine cu masa de Paște. Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Paștele care bate la ușă se va traduce în mese îmbelșugate și cu multe posibile resturi alimentare, care ar putea fi evitate. Risipa alimentară nu înseamnă pierderi numai pentru mediul înconjurător, ci și pentru fiecare dintre noi. Conform Eurostat, România este pe locul 9 în Europa la risipă alimentară, iar 95% din risipa alimentară a țării derivă din orașe. Asta în contextul în care 60% din familiile de la sate abia își permit o masă pe zi, iar aproximativ 5 milioane de români trăiesc în risc de sărăcie. Inquam Photos / Casian Mitu

Citește mai mult