Újra más megyéből érkező rendőrök segítenek háromszéki kollégáiknak, hogy csökkentsék az elméleti és a gyakorlati sofőrvizsga közti hosszú várakozási időt
A Kovászna és a Bukarest municipiumi prefektúrák közötti megállapodás értelmében, május 11-én és 12-én gyakorlati vizsgát tartanak Sepsiszentgyörgyön, B kategóriás vezetői engedély megszerzésére összesen mintegy 250 személy számára, közölte a Kovászna megyei prefektúra. Háromszéken nem ez az első eset, hogy más megyékből érkeznek vizsgáztató rendőrök. Az elmúlt időszakban többek között Maros és Vaslui megyei vizsgáztatók is segítettek a gyakorlati vizsga lebonyolításában. Az elméleti és gyakorlati vizsga közti több mint egy hónapos várakozási idő oka egyrészt a személyzethiány, másrészt, hogy a gyakorlati vizsgára jelentkezők 40 százaléka megbukik és többször is új időpontot kell igényelnie.
 
Évről-évre csökken a Szent György Napokon keletkező hulladékmennyiség
Idén 235 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a Tega Köztisztasági Vállalat munkatársai, a tavalyi 264 köbméter vegyes hulladék helyett. Ugyanakkor különböző helyszínekről további 21 köbméter szelektív hulladék gyűlt össze. A fesztiválhétvégén naponta 60-60 takarító személy dolgozott, gépi seprést naponta 112 000 négyzetméteren végeztek, illetve 28 000 négyzetméter járdán is dolgoztak a seprőgépek. A városnapok alatt és után 20 000 négyzetméteres felületet mostak és fertőtlenítettek a Tega munkatársai. A köztisztasági vállalat összesen 240 darab kukát helyezett el a városnapok helyszínein. „Azt figyeltük meg, hogy amikor a kisebb, oszlopokra szerelt szemeteskosarak megteltek, akkor az emberek alájuk tették a hulladékot. Erre is van megoldásunk, a következő eseményeken ilyen helyekre is elhelyezünk 120 literes kukákat”, mondta Máthé László. A Tega Rt. igazgatója szerint az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy egyre többen figyelnek oda a tisztaságra, ami örvendetes.
 
Elbírálták a Kovászna Megye Tanácsa kiírására, civil szervezetektől és egyházközségektől beérkezett pályázatokat
Idén is nyolc kategóriában lehetett pályázni, továbbra is kiemelt támogatást kapott a táboroztatás, illetve előnyt jelentettek a népviselet beszerzését célzó programok. „Nagy az érdeklődés a pályázataink iránt, éppen ezért idéntől egy szervezet legtöbb két programmal jelentkezhetett. Így is 549 pályázat érkezett be, ennek 82 százalékát tudjuk támogatni. Finanszírozást kap 136 szabadidős, 96 művelődési, 135 egyházi, 44 sport, 36 ifjúsági pályázat, összesen 447 projekt” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A Székely Ruházati Alapnak köszönhetően egyre több együttes szerepel szépen kivitelezett népviseletben. Idén 18 ilyen témájú pályázatot finanszíroznak, 6 könyv kinyomtatását, 3 szobor felállítását támogatják. Idén a megyei önkormányzat 3,2 millió lejes keretösszeget határozott meg erre a célra: 2 milliót egyházaknak, 400-400 ezer lejt kulturális és szabadidős programokra, 200-200 ezer lejt sport és ifjúsági tevékenységek finanszírozására fordítanak.
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 196  

Fotóalbum