Gheorghiță Boțârcă a fost desemnat de PSD să candideze pentru un nou mandat de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 11:30

Numele primarului Gheorghiță Boțârcă este sinonim cu modernizarea și dezvoltarea Topoloveniului. Nu întâmplător orașul de pe Valea Cârcinovului se numără printre așezările urbane din România cu cea mai puternică dezvoltare, totul grație proiectelor cu fonduri locale, județene, guvernamentale și europene pe care administrația Gheorghiță Boțârcă le-a implementat.

Este firesc, așadar, ca Gheorghiță Boțârcă să se bucure de un grad mare de încredere și apreciere din partea locuitorilor, iar astăzi a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

 

Un tânăr argeșean, condamnat la închisoare cu executare pentru vaccinări fictive

Luni, 15 Aprilie 2024 11:15

Curtea de Apel Pitești a dat, pe 11 aprilie 2024, decizia definitivă în dosarul vaccinărilor fictive. Dănuț Costin Ivănoiu, în vârstă de 28 de ani, registrator în cadrul Centrului de Vaccinare Bradu, la data săvârșirii faptelor, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia instanței este definitivă! Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni!

Numeroase consultații medicale gratuite, doar săptămâna aceasta, în Pitești!

Luni, 15 Aprilie 2024 11:08

Primăria Municipiului Pitești se alătură campaniei „Împreună pentru oameni”, desfășurată în perioada 14 - 16 aprilie 2024, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România - Conferința Oltenia, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Asociația "Ridică-te și umblă", Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie Filiala Oltenia, Asociația Creștină pentru Educație și Sănătate Pitești, Amicus Pitești, sponsori medicali fiind Samsung Medical, Liamed Aparatură Medicală și Philips.

 

Echipa de la Colegiul Zinca Golescu a obținut premiul I la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Luni, 15 Aprilie 2024 11:03

Vineri, 12 aprilie, a avut loc la Pitești etapa locală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială. Evenimentul, ajuns la a II-a ediție, a fost organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Argeș la Filarmonica Pitești.

În cadrul evenimentului, elevi din opt licee, organizați în 11 echipe, și-au prezentat ideile de afaceri în fața unui juriu de prestigiu, care a evaluat planurile de afaceri și au acordat punctaje pe baza unei grile de evaluare.

Andreia Dumitrică, președintele CONAF Argeș și Rotary Pitești, a atras atenția că principala calitate pe care trebuie să o aibă un antreprenor la început de drum este curajul.

Polițiștii locali, acțiuni în unitățile de învățământ din Pitești

Luni, 15 Aprilie 2024 10:54

Vineri, 12 aprilie 2024, în cadrul proiectului „Educație Rutieră, Educație pentru Viață”, polițiștii locali au fost oaspeții Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Pitești. Cei 120 de "grădinari" au fost extrem de încântați de vizită.

A fost o discuție interactivă în care au fost dezbătute pentru cei mici și regulile de circulație. Nu au rămas nediscutate subiecte precum alegerea locurilor de joacă sigure, traversarea regulamentară a străzii, dar și comportamentul în societate.

Drept recompensă, cei mici au primit de la polițist local un „ghid al micului pieton", pe care l-au luat acasă și au promis solemn că vor ține cont de toate recomandările din acesta.

 

Premiile Muzicale Dinu Lipatti. Lista câștigătorilor

Luni, 15 Aprilie 2024 09:58

În perioada 10 - 11 aprilie 2024, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti, dedicat tinerelor talente. Casa Memorială Dinu Lipatti a răsunat din nou în acordurile pianiștilor, violoniștilor și ale interpreților de canto clasic.

După o jurizare strânsă, cei aproximativ 75 de concurenți au aflat clasamentul final al competiției. Iată și lista câștigătorilor, pe secțiuni și categorii de vârstă:

Echipă puternică pentru Mioveni, cu Aurel Costache propus pentru funcția de primar

Luni, 15 Aprilie 2024 07:36

 

Ieri a avut loc lansarea candidaturii lui Aurel Costache pentru funcția de primar al orașului Mioveni din partea PSD. La Adunarea Generală a organizației orășenești au participat Mihai ALexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Primului Ministru, Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv PSD Argeș, Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș, deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Nicolae Georgescu și Nicolae Pavelescu, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, primari, consilieri județeni, consilieri locali și foarte mulți susținători.

 

Directorul de la ABAAV a trecut de la PNL la PSD: "Prietenia m-a convins să fac acest pas"

Vineri, 12 Aprilie 2024 08:51

Bogdan David, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, a trecut la PSD. Acesta a fost ales și consilier județean din partea PNL în anul 2020. De asemenea, în trecut a fost și consilier local.Nu în ultimul rând, musceleanul a condus mult timp și organizația municipală a PNL Câmpulung.

Bogdan David a participat, recent, la lansarea candidaturii lui Georgel Mădulărea pentru funcția de primar al municipiului Câmpulung. A declarat cu acest prilej că a făcut acest pas din convingerea fermă că se alătură unei echipe puternice și performante care a fost, este și va rămâne un motor de creștere și dezvoltare pentru județul Argeș.


“Prietenia mea cu domnul Mădulărea m-a convins să fac acest pas și cred că vom face lucruri bune în perioada următoare pentru Câmpulung. Oriunde am activat mi-am respectat cuvântul față de cei cu care am lucrat. Puteți conta pe experiența mea acumulată în cei 20 de ani de administrație!”, a declarat Bogdan David.

Proiect despre diminuarea consumului de alcool în rândul tinerilor la o școală din Argeș

Vineri, 12 Aprilie 2024 07:43

Duminică, 7 aprilie, a avut loc la Școala Gimnazială Băiculești conferinta internațională "Cut! Preventing alcohol abuse among preadolescents". Întâlnirea a avut ca scop analizarea rezultatelor obținute în proiectul internațional 2021-1-PL01-KA220-SCH-000024118  ce a vizat diminuarea consumului de alcool in randul pre-adolescenților.

La eveniment au luat parte factori de decizie, experți în politici educaționale de elaborare a curiculumului, experți în proiecte naționale și europene, psihologi, diriginți, experți în management educațional.

 

La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale Autostrăzii București-Pitești

Vineri, 12 Aprilie 2024 06:28

 

# 54 de ani de la inaugurarea primului drum de viteză din România

În anul 1967 a început construcția Autostrăzii București–Pitești, prima autostradă din România, denumită și A1. La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale autostrăzii.

În 1964, Nicolae Ceauşescu solicita Direcţiei Generale a Drumurilor găsirea unei soluţii de fluidizare a traficului, dar şi mărirea vitezei de deplasare pe DN7, între Piteşti şi Bucureşti. Studiul tehnico-economic realizat în 1966 arăta că se impunea construcţia unui nou drum între Bucureşti şi Piteşti, oricare altă soluţie prelungind călătoria cu 25 de km.

 

Experiența îl recomandă: Florea Ene, primarul potrivit pentru Moșoaia!

Joi, 11 Aprilie 2024 12:27

Florea Ene a fost desemnat candidat al PSD la funcția de primar al comunei Moșoaia. Acesta se bucură de apreciere în rândul cetățenilor din localitate, fiind, pentru mai multe mandate, primar al comunei. Are o bogată experiență administrativă, iar în perioada în care a fost primar au fost implementate cele mai importante proiecte de modernizare și dezvoltare a localității.

Lucrările Adunării Generale au fost conduse de către Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

 

Explorând Rolul Inteligenței Artificiale în Combaterea Dezinformării: Sesiune Educativă la Biblioteca Județeană Argeș"

Joi, 11 Aprilie 2024 11:57

 

În era digitală, valurile de informații ne înconjoară din toate direcțiile, făcându-ne adesea să ne întrebăm: ce este adevărat și ce este fals? Biblioteca Județeană Argeș vă invită să explorăm împreună puterea și potențialul inteligenței artificiale (AI) ca scut împotriva dezinformării. Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât adevărul, înțelegerea modului în care AI-ul poate identifica, filtra și combate informațiile false devine esențială pentru fiecare dintre noi.

Cristian Gentea: „Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82%”

Joi, 11 Aprilie 2024 10:43

 

În Pitești, consumul de energie din sistemul public de iluminat a fost redus cu 82%, a transmis primarul Cristian Gentea. În principal, acest lucru se datorează proiectelor cu finanțare externă accesate de administrația locală.

În Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Bulevardul Eroilor și Bulevardul Frații Golești se asigură iluminatul prin 252 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 271.000 de euro, din care 74% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.

 

O nouă unitate de învățământ din Pitești intră în renovare energetică

Joi, 11 Aprilie 2024 10:31

Încă o unitate de învățământ piteșteană intră în renovare energetică, finanțare obținută prin PNRR! Este vorba despre Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”.

Valoarea totală a acestui contract, în cadrul proiectului finanțat prin programul național, este de 4.232.000,00 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este martie 2025.

Am semnat pe 10 aprilie, cu câștigătorii licitației, contractul de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor. Clădirea va beneficia de modernizarea sistemului de încălzire centrală și distribuție de apă caldă, termoizolare, panouri fotovoltaice, iluminat cu LED. Va fi instalată și o stație de încărcare pentru vehicule electrice”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Nicolae Badea, fostul acționar de la Dinamo, amână implementarea sistemului de e-ticketing în autobuzele din Pitești

Joi, 11 Aprilie 2024 08:35

 

# A treia contestație pe parcursul unui an

 

Radcom SA, societate condusă de Gabriel Eugen Dogaru și de Nicolae Badea, fostul finanțator de la Dinamo București, pune „bețe-n roate” administrației din Pitești. Două asocieri de firme, Kontron Services România (lider) și Radcom (lider), au participat la procedura de licitație pentru proiectul privind „Integrarea sistemului de e-ticketing pentru transportul public de călători și implementarea de panouri informative în timp real în autobuze pentru a oferi informații de călătorie în timpul acesteia”. Un proiect mult așteptat la Pitești, în valoare de 21.348.732,21 lei, fără TVA.

 

Mircea Geoană, în vizită la Pitești și Topoloveni

Joi, 11 Aprilie 2024 08:32

 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va fi prezent vineri, 12 aprilie 2024, în județul Argeș, la un an de la precedenta vizită în care a fost la Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Calinic.

De această data vizita sa este legată de lansarea cărții: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul, organizat de Asociația Proiectul România 2030, România Renaște! și Editura Litera va fi susținut, în județul Argeș, în două locații.

 

Muzeul Golești. Concurs internațional de pictură, ediția a XIV-a

Joi, 11 Aprilie 2024 08:20

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează ediţia a XIV-a a concursului internaţional de desen şi pictură cu tema: Costumul tradițional din regiunea mea, (specificați regiunea etnografică) care se adresează tinerilor artişti având vârsta maximă de 19 ani.

Condiţii obligatorii:

1).Vârsta maximă: 19 ani, până la finele anului 2024;

2).Tema: Costumul tradițional din regiunea mea, (specificați regiunea etnografică)

3). Texte de identificare. Fiecare lucrare trebuie să aibă scris, pe spate, cu litere majuscule în una din limbile: română, engleză sau franceză, următoarele informaţii:

 

 

Microbuz electric pentru școlarii din Bascov

Joi, 11 Aprilie 2024 07:54

 

Elevii din școlile din Bascov vor beneficia în curând de un transport optim pentru elevi, prin dotarea cu un microbuz electric și o stație de încărcare specifică pentru acesta. Acest lucru este posibil printr-un protocol semnat între Consiliul Județean Argeș și Primăria Bascov, prin care CJ Arges a accesat programul “Microbuze pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) lansat de Ministerul Educației.

Gheorghe Stancu, primar: ”Mulțumim Consiliuluj Județean Argeș, prin Dl. Președinte Ion Mînzînă, pentru sprijin și colaborare! Este un pas înainte pentru elevii noștri, adică un pas înainte pentru viitorul nostru!”

 

Ion Mînzînă: "În această lună finalizăm modernizarea DJ703 H la Cepari!"

Joi, 11 Aprilie 2024 07:32

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ703 H Cepari - Valea Danului vor fi finalizate în curând. Recepția se va face la finalul lunii în curs.

Investiția, derulată de Consiliul Județean Argeș, a vizat un tronson important din acest drum care nu era asfaltat. Cea mai mare parte a lucrărilor s-a desfășurat pe raza localității Cepari.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, și Cristi Puiu, administratorul județului, au mers astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Cepari, Cristian Ciobanu, pentru a evalua stadiul investiției și pentru a discuta cu cetățenii.

 

Dr. Alexandra Ciocârlan, noul șef al Secției ATI din cadrul SJU Piteşti: "Invit colegii specialiști să ni se alăture"

Miercuri, 10 Aprilie 2024 20:41

Dr. Liana-Alexandra Ciocârlan este noul Șef al Secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Consiliul Județean Argeș a validat în ședința de marți, 9 aprilie, rezultatul examenului pentru ocuparea acestei funcții, organizat pe 1 aprilie 2024.

Florin Frătică bate câmpii(le) din Căteasca pentru a pune mâna pe fotoliul de primar

Miercuri, 10 Aprilie 2024 15:59

 

# Acesta susține că va candida aici pentru că și-a luat casă

# Declarație bombă a lui Frătică: „Dacă aş fi găsit-o la Predeal (casa, n.r.) mergeam acolo şi candidam”

Ați observat, cumva, o creștere numerică a credincioșilor din România? A devenit facebook-ul plin de creștini care se dau cu capul de icoane și se închină, pătrunși de religie. Creșterea se datorează anului electoral, iar credincioșii în plus sunt, de fapt, candidații. Care încearcă să pătrundă, și pe calea aceasta, în inimile fraieri… (celor care votează). Un credincios convins este și Florin Frătică, proaspăt candidat la fotoliul de primar al comunei Căteasca.

 

 

Pagina 1 din 490

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea