marți, 28 mai 2024

Publicat la 5/28/2024 08:37:00 p.m. de

Începe Orgelsommer 2024


Stagiunea de concerte de vară „Orgelsommer 2024” va începe luna viitoare la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din municipiul Mediaș. În fiecare zi de luni, din iunie până în septembrie, medieșenii și nu numai ei, sunt invitați să ia parte la concerte de orgă, concerte camerale, solo chitară, să asculte coruri, jazz și muzicieni internaționali. În total sunt programate un număr de 26 evenimente. Primăria Mediaș este și de această dată partener al Stagiunii Orgelsommer. Municipalitatea susține financiar organizarea concertelor de la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 08:32:00 p.m. de

Medieșeni pe podium la Trofeul Râșnov!


La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc etapa cu numărul 2 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Rânca. Traseul a avut o lungime de 5 kilometri și o diferență de nivel de 342 metri. Florin Roșca confirmă începutul excelent de sezon. După rezultatul foarte bun obținut la Trofeul Râșnov, acesta urcat pe prima treaptă a podiumului la Grupa 4 și la clasa 4A în cadrul etapei din județul Gorj. Ovidiu Dulăcioiu a ocupat locul 3 la 3B și locul 10 la Grupa 3. De asemenea, Andreea Roșca s-a clasat pe locul 4 la juniori, locul 8 la debutanți, locul 6 la Clasa 7B și locul 14 la Grupa 7. „Mulțumim tuturor sportivilor, antrenorilor și susținătorilor pentru munca și dedicarea lor. Continuăm să ne străduim pentru performanțe și mai mari în viitor!” a fost mesajul transmis de CSM Mediaș prin intermediul paginii sale de Facebook.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 08:27:00 p.m. de

Ippon Mediaș, 22 medalii la Naționale


Clubul Sportiv Ippon Mediaș a fost reprezentat de 27 sportivi la Campionatele Naționale de Karate WUKF +13 ani. Competiția a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Brașov. Karatiștii medieșeni au reușit să obțină rezultate excelente și au avut un bilanț de 8 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz. De asemenea, Clubul Ippon s-a clasat pe locul 4 din 59 cluburi participante ca și număr de medalii obținute. Participarea sportivilor medieșeni la Campionatele naționale de karate a fost o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Mediaș și Consiliul Județean Sibiu.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 08:19:00 p.m. de

Sărbătoarea orașului se ține la timp! BEJ Sibiu a desființat azi hotărârea BEC Mediaș

Zilele Mediașului vor avea loc de vineri până duminică, în perioada 31 mai – 2 iunie,  așa cum a fost stabilit inițial de către organizatori. Organizarea acestuia s-a aflat sub semnul întrebării, după ce Biroul Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș a admis plângerile depuse de filialele locale ale PSD și AUR și a dispus reprogramarea manifestărilor. Ulterior, Biroul Electoral Județean Sibiu a desființat hotărârea luată de BEC Mediaș, arătând că nu avea competența de a dispune reprogramarea desfășurării evenimentului. Astfel, cu prilejul împlinirii a 757 de ani, municipiul de pe Târnava Mare va găzdui o serie de evenimente de excepție, care se vor desfășura timp de trei zile, în Piața Corneliu Coposu, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, la Hanul Greweln dar și la Sala Sporturilor „Octavian Șerban”.
 
 
Organizarea evenimentului „Zilele Mediașului” în perioada 31 mai – 2 iunie a fost contestată la sfârșitul săptămânii trecute de filialele locale ale PSD și AUR, care au depus plângeri la Biroul Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș, cu privire la organizarea evenimentului în perioada campaniei electorale. Plângerile au fost admise, iar BEC a dispus ca evenimentul să fie reprogramat după desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile din data de 9 iunie 2024.
 
Au depus contestație
 
Hotărârea a fost contestată însă de către Primăria Mediaș la Biroul Electoral Județean. Într-un comunicat de presă remis în cursul zilei de luni de către municipalitate, se arată printre altele că „Zilele Mediașului” nu reprezintă un eveniment de propagandă electorală și nu face referire la un partid politic clar identificat, că evenimentul are scop cultural, artistic și științific – scop ce rezultă din însăți natura acțiunilor programate pentru desfășurarea evenimentului în cauză, dar și că a fost, în mod regulat, programat pentru a se desfășura, în fiecare an calendaristic, în primul week-end din luna iunie și care este cel mai apropiat de data de 3 iunie.
 
BEJ Sibiu a desfințat hotărârea BEC Mediaș
 
Marți după-amiază a avut loc ședința Biroului Electoral Județean Sibiu privind soluționarea contestației formulate de Municipiul Mediaș  împotriva Hotărârii numărul 6 din 24.05.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș. BEJ Sibiu a admis contestația formulată de Municipiul Mediaș, reprezentat legal prin primar Gheorghe Roman și a desființat hotărârea BEC Mediaș. Totodată, a respins plângerile conexate formulate de Partidul Social Democrat – Organizația Municipală Mediaș și Partidul Alianța pentru Unirea Românilor- Organizația Locală Mediaș. Printre altele, în hotărârea BEJ se arată că „Biroul Electoral de Circumscripție Locală numărul 2 Mediaș nu avea competența de a dispune reprogramarea desfășurării evenimentului Zilele Mediașului organizat de autoritatea publică locală”. Totodată, s-a constatat că „nu se poate reține că ar avea scop electoral și nici că ar intra în sfera materialelor de propagandă electorală din care să rezulte că se promovează un partid sau altul, un candidat ori altul aparținând vreunui partid politic sau candidat independent, la alegerile din 09 iunie 2024”.
 
Eveniment aniversar
 
„Zilele Mediașului” ediția 2024, vor debuta vineri de la ora 13:00 în sala mare de ședințe a Primăriei Mediaș cu evenimentul aniversar „Repere medieșene în istoria astronauticii mondiale”. Practic se vor marca aniversarea celor 30 de ani de la înființarea Casei Memoriale „Hermann Oberth” Mediaș, dar și 130 de ani de la nașterea savantului Hermann Oberth. Invitat special la eveniment va fi cosmonautul Drumitru Prunariu. De la ora 17:00 în Piața Corneliu Coposu vor începe concerte susținute de către Clubul Copiilor Mediaș, Formația Balada, Vasile Pădure, Grupul Motto, Feri Teglaș, Virgiu Suciu, Grupul Plăieșii, respectiv Diana Matei și Taraful Cleante.
 
Lansări de carte și concerte
 
Programul zilei de sâmbătă, 1 iunie, va debuta la ora 9:00 în sala mare de ședințe a Primăriei Mediaș cu masa rotundă intitulat „Simpozion dedicat Zilei Mediașului”. Ulterior, de la ora 11:30 sunt programate trei lansări de carte. Este vorba despre „Arta îngrijirii sufletului și a minții din perspectivă creștină. Manual de dezvoltare personală creștină”, autor Lucian Răzvan Faloba, „Din pasiune pentru trecut. Studii de arheologie și istorie”, scrisă de Mihai Chiriac, respectiv
 „Nume de cod: Force Z”, scrisă de Ion Mihai Ionescu. La Hanul Greweln, în intervalul 10:00 – 12:00 se va desfășura un program artistic al unităților de învățământ din municipiul Mediaș, iar de la ora 14:00 va va avea loc Campionatul Municipal de Șah. La Muzeul Municipal Mediaș, de la ora 9:30 va începe Concursul gastronomic în aer liber „Bucătarii Civitas Mediensis”. În Piața Corneliu Coposu de la ora 14:00 sunt programate demonstrații ale cluburilor sportive și de dans, urmate de concerte susținute de Clubul Copiilor Mediaș, Formația Impact, Formația Capytal, Formația Millenium CSNG, Cosmina Fulea, Trupa Ad-Hoc, Formația Dinamic, Vescan, Jo, Tudor Turcu și Holograf.
 
Zi plină
 
Duminică de la ora 13:00 la Sala Sporturilor „Octavian Șerban” este programat un meci demonstrativ de baschet, iar de la ora 15:00 se va lansa volumul „Mirajul Coșului. Vieți sub panou”, scris de Cornel Fugaciu, Ion Mihai Ionescu și Cosmin Rareș Prișcă. În satul aparținător Ighișu Nou este programată la ora 13:00 sfințirea troiței, dar și un spectacol de muzică populară susținut de Luminița Deja alături de preșcolari și școlari ai grădiniței și școlii gimnaziale Ighișu Nou. În Piața Corneliu Coposu începând cu ora 14:00 vor avea loc concerte susținute de către Clubul Copiilor Mediaș, Dan Filuț Tabără, Alin și Natalia Matyas, Diana și Bianca Crețu, Ansamblurile folclorice „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave” din Mediaș, Aurelian Suciu, Denisa Balu, Luminița Dejan, Costel Popa, Emilia Muntean, Ciprian și Mihaela Istrate, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului și Georgiana Lobonț.
 
Ziua Mediașului
 
Ziua Mediașului este sărbătorită în fiecare an în data de 3 iunie. Începând din anul 2018, municipiul de pe Târnava Mare își sărbătorește aniversarea în a treia zi din luna iunie, dată general acceptată pentru prima atestare documentară a orașului. Pentru anii 2018 și 2019, municipalitatea a gândit un program cu evenimente care a durat trei zile. Ulterior, în 2020, respectiv 2021, din cauza pandemiei de Coronavirus, evenimentul dedicat zilei orașului nu a mai avut loc. Începând cu anul 2022, lucrurile au intrat din nou în normalitate, iar medieșenii și nu numai ei au fost invitați anual să sărbătorească împreună timp de trei zile.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 05:39:00 p.m. de

ROMGAZ a majorat capitalul social prin emiterea a 3,47 miliarde de acțiuni gratuite

 

ROMGAZ a majorat capitalul social prin emiterea a 3,47 miliarde de acțiuni gratuite. Fiecare acționar primește 9 acțiuni noi pentru fiecare acțiune deținută. Valoarea totală inițială (înainte de majorare) a achiziției acțiunilor Romgaz rămâne neschimbată.

foto: facebook/Romgaz

Exemplu: Dacă dețineați o acțiune de 58 lei, acum aveți 10 acțiuni cu un preț mediu de 5,8 lei fiecare.
Date Importante:
Data de înregistrare: 29 mai 2024
Ex-data: 28 mai 2024
Data plății: 30 mai 2024
Beneficiile Majorării Capitalului constau în susținerea activității curente și consolidarea structurii de capital; creșterea lichidității acțiunilor și vizibilitate sporită pe piața de capital
„Mulțumim tuturor acționarilor pentru încrederea acordată. Continuăm să lucrăm pentru a crea valoare durabilă pentru toți investitorii și stakeholderii noștri.
Mulțumim pentru încredere!”, transmit reprezentanții Romgaz.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 03:39:00 p.m. de

Marș ecologic „Fără plastic, mă simt fantastic!” la Copșa Mică

 La sfârșitul săptămânii trecute, ecoambasadorii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică împreună cu voluntari și profesori au participat la Marșul Ecologic denumit generic „Fără plastic, mă simt fantastic!”. Acesta a fost organizat în cadrul Proiectului - Concurs Eco Provocarea, pe traseul parcarea Școlii Gimnaziale numărul 3 – Magazinul Penny- retur. 


„Sub îndrumarea cadrelor didactice Lung Angela, Macarei Gabriela, Gruia Ramona, Indrea Monica, Indrea Lucian, Stoian Alina, Bulugea Radu și Gluvac Cornelia și sub protecția agenților de la Poliția Locală, elevii, purtând tricouri personalizate, pancarte și afișe, au pornit în marș de la Școala Gimnazială numărul 3, prin oraș până la punctul de colectare al supermarket-ului Penny Copșa Mică. Înarmați cu voie bună, fluiere, pet-uri și sloganuri eco, numerosul grup de participanți, care a parcurs pe jos o mare parte din oraș, odată ajunși la destinație, au învățat să folosească punctul de colectare RetuRO al supermarketului Penny, iar apoi, toți elevii au fost răsplătiți cu câte o înghețată pentru a se răcori. Felicitări participanților, organizatorilor și tuturor celor care printr-un mic gest de responsabilitate participă la marea bătălie pentru păstrarea planetei curate!​” se arată într-o informare a Primăriei Copșa Mică. ​Activitățile ecologice vor continua și în zilele următoare cu o conferință cu tema „Schimbările climatice – cauze globale - acțiuni locale”, care se va desfășura în sala de festivități a orașului Copșa Mică în data de 30 mai începând cu orele 14:00, la care sunt invitate să participe toate persoanele interesate.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 03:35:00 p.m. de

„Vándorcsizma” 2024, o ediție de succes

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Festivalul de dansuri populare „Vándorcsizma”. Manifestarea ajunsă la cea de-a 21-a ediție, a debutat cu o paradă a porturilor populare care a avut loc pe ruta Casa Millennium - Piața Corneliu Coposu, unde toate formațiile prezente au susținut un scurt spectacol de dans. Ulterior în zona Greweln, peste 200 de dansatori din diverse localități au urcat pe scenă pentru a prezenta dansuri populare din diferite zone. Programul gândit de organizatori a cuprins și activități pentru copii, concerte, un târg de produse tradiționale, concursul de gătit gulaș, concursul de gătit mâncare tradițională maghiară și o seară de dans.
 

Sâmbăta trecută, parcul Greweln a găzduit a 21-a ediție a Festivalului de dansuri populare maghiare „Vándorcsizma”. Conform tradiției, evenimentul a debutat la ora 12:00 cu parada porturilor populare pe ruta Casa Millennium – Piața Corneliu Coposu, acolo unde s-a transmis salutul de bun venit și a avut loc un scurt spectacol de dans al tuturor formațiilor prezente. Deschiderea oficială a festivalului de dansuri populare maghiare, a avut loc la ora 13:00 în Parcul Greweln, acolo unde peste 200 de dansatori din diverse localități, au urcat pe scenă pentru a prezenta dansuri populare din zonele de unde au venit.
 

Cei prezenți în parcul Greweln au avut ocazia să cumpere obiecte din târgul de produse tradiționale, sau să viziteze iurta ridicată în centrul parcului. Pe lângă spectacolul de dansuri populare, programul zilei a cuprins concertele formațiilor Dinamic și Omega Revival. Tradiția culinară nu a lipsit nici anul acesta, iar interesul publicului a fost unul deosebit. La concursul de gătit s-au înscris zece echipe, împărțite în două secțiuni, mâncare tradițională maghiară și gulaș. Juriul a fost format din Chef Tiberiu Csiszer, Chef Lucian Păun și Chef Erni Schmidt. La secțiunea mâncare tradițională maghiară, câștigătoare a fost echipa Gabi & Prietenii din Cluj Napoca. La secțiunea Gulaș a câștigat echipa Jóbarátok/Prieteni Buni din Mediaș.
 
Parteneriat solid


Festivalul dansurilor populare maghiare „Vándorcsizma” a fost organizat de Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș, UDMR organizația județeană Sibiu și Asociația Culturală Gyöngyvirág din Mediaș. Partener principal și la ediția din acest an, a fost Primăria Municipiului Mediaș.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 03:20:00 p.m. de

Cortul Auxila, redeschis în perioada mai-septembrie. Medieșenii pot afla gratuit cum stau cu sănătatea

Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Cortul Auxila va fi prezent în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 12:00-17:00.

 
La sfârșitul săptămânii trecute, Cortul Auxila a fost prezent în zona centrală a municipiului de pe Târnava Mare, în Piața Regele Ferdinand I. Medieșenii care au trecut prin această zonă au avut ocazia să afle cum stau cu sănătatea. Cu ajutorul profesorilor și elevilor Școlii Postliceale Auxila Mediaș, cei interesați și-au putut măsura tensiunea arterială, glicemia, pulsul sau chiar greutatea. „Desfășurăm începând cu luna mai și până la finalul lunii septembrie, o acțiune tradițională a școlii noastre și anume Cortul Auxila. Este o acțiune care a debutat în urmă cu opt ani și pe care o desfășurăm în bune condiții. Vreau să menționez că și în acest an avem sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș, care ne este partener al activității noastre. Vreau să mulțumesc și Primăriei și Primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul constant acordat școlii noastre și aici nu mă refer doar la Cortul Auxila, ci la toate activitățile extrașcolare pe care le desfășurăm pentru comunitatea din Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou” spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Parteneriat cu Primăria Mediaș

La acțiunea organizată de Școala Postliceală Auxila a fost prezent și Primarul Gheorghe Roman. Edilul a explicat că această acțiune este una foarte bună și că va beneficia în permanență de sprijinul său. „De opt ani de zile avem acest parteneriat cu Școala Postliceală Auxila. Nu pot decât să spun că este o colaborare foarte bună, în principal în interesul medieșenilor. Eu nu pot decât să îi îndemn pe medieșeni să vină la Cortul Auxila și să beneficieze de toate analizele pe care acești oameni inimoși le fac în diferite zone ale orașului. Cu siguranță, acest parteneriat va continua și în perioada următoare” a explicat Gheorghe Roman, edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Două zile pe săptămână

Acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației va continua până la jumătatea lunii septembrie, în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 12:00-17:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou. În fiecare locație se va afla un cadru didactic al școlii, care va fi însoțit de trei-patru elevi. Pe lângă măsurarea funcțiilor vitale, în perioadele caniculare voluntarii vor oferi medieșenilor și nu numai lor apă.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 03:12:00 p.m. de

35 ani de troleibuz la Mediaș

Anul acesta se împlinesc trei decenii și jumătate de transport electric în municipiul de pe Târnava Mare. Cu acest prilej, societatea Meditur în parteneriat cu Primăria Mediaș, a organizat la sediul municipalității întrunirea Comitetului Director al Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători din România. În cadrul acesteia a fost prezentat un scurt istoric al transportului electric în România. Municipiul Mediaș a fost a șasea localitate din țară în care în care s-a realizat o rețea de troleibuze în anul 1989.
 

Sala mare de ședințe a Primăriei Mediaș a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute întrunirea Comitetului Director al Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători din România. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea a 35 de ani de transport electric cu troleibuzul în municipiul Mediaș și a fost organizat de către societatea Meditur în parteneriat cu Primăria municipiului de pe Târnava Mare. Au participat Liviu Neag, Președintele Federației T.U.S.M.C., Primarul Gheorghe Roman, reprezentanți operatorului de transport local și invitații acestora.
 
Trecut, prezent și viitor
 
În cadrul ședinței desfășurate la sediul Primăriei Mediaș a fost prezentat un scurt istoric al societății de transport public, proiectul aflat în implementare și cele aflate în proces de licitație. Societatea locală de transport public a fost înființată în anul 1953 și a activat pe lângă Sfatul Popular Orăşenesc. În acest moment, în municipiul Mediaș, societatea Meditur deservește un număr de cincisprezece trasee. „Consider că este un eveniment special. Nu pot decât să felicit conducerea Meditur că a organizat un astfel de eveniment. Mă bucură faptul că am primit felicitări din partea Asociației transportatorilor pentru că nu am renunțat la transportul public electric. În Mediaș acesta se va relua după finalizarea lucrărilor pe străzile Blajului și Baznei, lucru care nu va mai dura foarte mult”, a spus Primarul Gheorghe Roman.
 
Bani europeni
 
Anul acesta a fost finalizat proiectul intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric pentru creșterea nivelului de siguranță și eficiență în circulație”, având o valoare de 11 milioane de Euro, proiect câștigat de municipiul Mediaș. În urma implementării acestui proiect a fost creată aplicația mobilă Meditur, au fost constituite stații noi pentru mijloacele de transport în comun, au fost extinse 2 tronsoane stradale principale de circulație. De asemenea, au fost achiziționate 2 stații de redresare, 3 troleibuze noi și 2 automate noi de eliberare carduri, achiziție de bilete și plata cu cardul. Totodată, au fost modernizate de 3 stații, a fost implementat un sistem nou de semaforizare și monitorizare video a traficului și au fost reabilitate 4 poduri rutiere. În momentul de față se află în desfășurare 2 licitații de achiziționare a 5 troleibuze, 1 autobuz electric și 16 autobuze electrice pentru viitorul transport metropolitan.
 
Scurt istoric
 
Societatea Meditur prestează serviciul de transport public local de călători încă din 1953 şi a funcţionat sub coordonarea autorităţilor locale. În 1990, parcul auto era compus din şase troleibuze articulate şi 16 autobuze, toate de producţie autohtonă, care efectuau integral transportul de călători în oraş, în satul Ighişul Nou şi comunele limitrofe. În 1992, prin decizia Prefecturii Sibiu, devine prima regie autonomă din ţară care se desprinde de regia judeţeană de transport public şi îşi desfăşoară activitatea în mod autonom până în 1995, când se uneşte cu Regia de Gospodărie Comunală, iar ulterior, în 1997, devine societate pe acţiuni. La ora actuală, Meditur are unic acţionar Consiliul Local şi funcţionează ca operator de transport public local din Mediaş.

            

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 02:53:00 p.m. de

Covor asfaltic nou pe strada Baznei. Se refac marcajele rutiere

În urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canalizare menajeră implementate prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, luni, 27 mai, a început refacerea străzii Baznei prin turnarea de covor asfaltic. În perioada următoare, pe această stradă se vor realiza marcajele rutiere.
 

Dacă în urmă cu câteva zile s-a asfaltat Șoseaua Sibiului, astăzi, după un program intens de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, s-a trecut la turnarea covorului asfaltic și pe strada Baznei, o stradă, care așa cum știm, este o stradă extrem de circulată. Obiectivul meu este ca pe etape să refacem trotuarele și să turnăm covoare asfaltice pe toate cele 150 de străzi din oraș incluse în programul de modernizare a rețelelor de apă și de canalizare. Eu vreau să le mulțumesc tuturor medieșenilor care au încredere în mine, care înțeleg că astfel de lucrări de amploare nu se pot realiza fără disconfort“, a declarat Gheorghe Roman, Primarul Municipiului Mediaș.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 01:17:00 p.m. de

Montarea contoarelor digitale de branșament din Mediaș, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă, continuă pe străzile Aleea Teilor, Bâlea, Brădet, Caraiman, Cristalului, Episcop Ioan Bob, Gheorghe Barițiu, Gravorilor, Grigore Alexandrescu, Hermann Oberth, Liviu Rebreanu, Mestecăniș, Piața C.I. Motaș, Școlii, Titus Andronic, Vămii și Vulcan (CP)

 


Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 10:27:00 a.m. de

Accident grav pe trotinetă în Mediaș

 

Polițiștii Biroului Rutier Mediaș au intervenit în această dimineață la un accident produs pe strada Aurel Vlaicu, din municipiul Mediaș.

foto: Mesagerul de Sibiu

Un localnic în vârstă de 51 de ani, șofer al unui autoturism parcat, a deschis portiera fără să se asigure și a lovit un utilizator de trotinetă, tot localnic, în vârstă de 30 de ani, care circula în depășirea autoturismului.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transportat la spital conștient, nu mai multe răni, dar în stare stabilă.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/28/2024 10:03:00 a.m. de

Cine sunt liberalii sibieni care vor să fie consilieri județeni? (CP)

 

foto: PNL Sibiu

Marcel Constantin Luca este economist de profesie, cu o bogată experiență în conducerea de companii cu capital privat sau de stat. De asemenea, are o vastă experiență în administrația publică, coordonând numeroase investiții și activități de pe poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean  Sibiu.

Vlad Alexandru Vasiu este analist politic, masterand și asistent universitar, cu experiență în mediul privat și în administrația publică. Din 2020 este vicepreședinte al Consiliului Județean  Sibiu, între investițiile coordonate fiind recenta extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu.

Otilia Man deține o dublă specializare, fiind absolventă de Inginerie și de Drept. A fost membră a Consiliului Local Sibiu, în perioada Capitalei Culturale Europene, iar din poziția de consilier județean a contribuit la susținerea proiectelor de investiții.

De asemenea, Otilia este administrator public al orașului Cisnădie și a coordonat lucrările de reabilitare a Ambulatoriului, secție recent modernizată a Spitalului orășenesc.

Gheorghe Sterp Vingărzan este de profesie economist și, în prezent, conduce o afacere în mediul privat. Din 2016 este consilier județean, poziție din care a coordonat și activitatea Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Aurel Gâță este unul dintre cei mai longevivi și mai respectați primari din Mărginimea Sibiului. Având un master în administrație locală, de 20 de ani conduce Primăria Orlat, oferind comunității tot ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta, începând de la rețele de utilități, la unități de învățământ sau de cultură.

Mihai Mircea este inginer în domeniul exploatării gazului metan și coordonează o echipă de proiectare și cercetare. Este într-o permanentă căutare de soluții la orice provocare pe care o întâmpină, susținând în același timp activitatea Consiliului Județean  Sibiu, de-a lungul celor două mandate de consilier.

Adrian Aldea este avocat și deține o specializare postuniversitară în domeniul managementului administrației publice locale. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul administrației și înțelege foarte bine modul de funcționare al instituțiilor publice.

Horațiu Valer Coldea provine din mediul privat, fiind de formație jurnalist. Dorește să reprezinte în administrația județeană interesele comunităților din zona de nord a județului, el însuși fiind locuitor al Dumbrăveniului.

Maria Valeria Isaicu este economist de profesie, în prezent pensionară plină de energie, dispusă să împărtășească din vasta sa experiență profesională, dar și de consilier județean. Are o viziune sănătoasă asupra implicării cetățenești în susținerea de proiecte destinate comunității.

Doina Claudia Druță este inginer de profesie și conduce o firmă privată specializată în prelucrări mecanice. De 16 ani sprijină activitatea Consiliului Local Cisnădie, unde este consilier local. De asemenea, face parte din consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ.

Alexandru Ștefan Boboia este inginer în domeniul transporturilor și președinte al organizației municipale de tineret a liberalilor sibieni, poziție din care coordonează numeroase activități menite să implice tânăra generație atât în viața politică, cât și în diferite proiecte de voluntariat destinate comunității.

Florin Adrian Popa este obișnuit cu munca grea, fiind administrator al unei ferme de creștere a păsărilor și cultivator de cereale. Are trei specializări universitare: electrotehnică, gaze naturale și administrație publică, iar din anul 2020 este consilier județean.

Ovidiu Spătari este doctor inginer în electronică și telecomunicații, iar de-a lungul carierei a condus diferite companii de stat, în prezent fiind director în cadrul Hidroelectrica SA. Este lector universitar, cu numeroase cărți, monografii și articole publicate.

Cunoaște administrația locală, atât din postura de fost consilier municipal al Sibiului, cât și de actual consilier județean.

Nicolae Cernea și-a construit un nume în domeniul industriei alimentare și turismului. Timp de aproape 30 de ani și-a dezvoltat companiile, fiind un bun și  abil cunoscător al mediului de business.

Thomas Kraus este traducător și analist politic, de numele său legându-se numeroase proiecte de protecție și asistență socială. A înființat în Mediaș o școală destinată refugiaților ucraineni, în prezent peste 100 de copiii primind educație și o masă caldă.

Mircea Nicolae Frățilă este economist de profesie și din anul  2022 conduce organizația județeană a tineretului liberal. Are experiență de consilier județean, poziție din care a sprijinit marile proiecte ale administrației liberale.

Laszlo – Attila Mihucz este licențiat în geografie, iar din anul 2016 este consilier județean. Dorește să sprijine în continuare proiectele care aduc schimbările mult-așteptate de comunitățile județului  Sibiu.

Grigore Popescu este absolvent al Universității de Științe Economice în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca , specializarea Economia industriei, construcțiilor și transporturilor.

De-a lungul carierei profesionale a condus companii din mediul privat și de stat, unele mari, cu peste 600 de angajați. Are experiență și în administrația publică și dorește să împărtășească din vastele sale cunoștințe, contribuind astfel la buna funcționare a Consiliului Județean  Sibiu.

Marcela Maria Răulea este medic, preocupată fiind de politicile din domeniul sănătății. Are o îndelungată experiență în administrația publică, din poziția de consilier județean, fapt ce-i permite să aibă o părere avizată în privința proiectelor ce au ca scop creșterea calității actului medical în sistemul public de sănătate.

Tiberiu Cornel Drăgan, de profesie inginer, este cunoscut sibienilor din postura de fost viceprimar al municipiului și de actual consilier local. Este un liberal convins să este momentul să sprijine administrația publică și la nivel județean, drept pentru care candidează pentru acest for.

Maria Simona Sima este profesor și s-a implicat în proiectele educaționale din zona Mediașului. Crede în rolul educației, în avantajele pe care aceasta le are în formarea noilor generații.

„Absolut toți candidații pe care Partidul Național Liberal i-a propus pentru poziția de consilier județean, au experiența și capacitatea de a înțelege cum funcționează administrația publică. Aceasta este echipa alături de care vreau să continui să muncesc pentru acele proiecte care aduc bunăstare tuturor locuitorilor acestui minunat județ”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean  Sibiu.

 

Publicat la Comanda PNL Filiala  Sibiu, cod AEP 21240015.

Continuare
    Trimite prin e-mail

luni, 27 mai 2024

Publicat la 5/27/2024 05:32:00 p.m. de

Scoală de top: Elevii Colegiului „Școala Națională de Gaz” Mediaș au câștigat zeci de premii în acest an școlar

 

Performanțele Colegiului „Școala Națională de Gaz” Mediaș în anul 2023 – 2024 sunt surprinzătoare. Elevii instituției au participat la numeroase olimpiade și s-au întors cu zeci de premii. 




83 de premii și mențiuni individuale și de grup, 44 de olimpiade și concursuri la care au participat elevii colegiului, 94 de elevi participanți
și 31 de profesori implicați. Acesta este palmaresul prestigioasei instituții de învățământ medieșene în anul școlar 2023 – 2024
„Dragi elevi, apreciem și vă mulțumim pentru rezultatele excelente obținute în acest an școlar și vă asigurăm de toată susținerea noastră, indiferent de domeniul pentru care optați.
Felicitări doamnelor și domnilor profesori pentru profesionalismul și implicarea cu care contribuiți la performanțele obținute la nivelul CSNG.
Mulțumim părinților care apreciază și susțin educația oferită de Colegiul <<Școala Națională de Gaz>>”, au transmis reprezentanții CSNG Mediaș.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/27/2024 02:47:00 p.m. de

Anunț public privind proiectul “REABILITARE STRĂZI ÎN ORAȘUL COPȘA MICĂ - ETAPA 2”

PRIMĂRIA COPȘA MICĂ, titular al proiectului “REABILITARE STRĂZI ÎN ORAȘUL COPȘA MICĂ ETAPA 2”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către A.P.M  Sibiu în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul “REABILITARE STRĂZI ÎN ORAȘUL COPȘA MICĂ ETAPA 2”.
 
           Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Sibiu din str. Hipodromului nr. 2A,în zilele de luni-joi, între orele 08:00-16:30 și vineri între orele 08:00-14:00 precum și la următoarea adresa de internet http://apmsb.anpm.ro.
 
           Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a A.P.M Sibiu.
Continuare
    Trimite prin e-mail